Created jtemplate joomla templates

 
 
Πέμπτη, 28 Μάιος 2015 17:08

Τι λέει ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο 4yourfamily.gr, για το "Παιχνίδι των 72 ωρών"...

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τι λέει ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο 4yourfamily.gr, για το "Παιχνίδι των 72 ωρών"... Image courtesy of phanlop88 at FreeDigitalPhotos.net

"Game of 72". "Παιχνίδι των 72 ωρών". Κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα αν πρόκειται για μια ιδιαίτερα κακόγουστη φάρσα που δεν γνωρίζει σύνορα κι η οποία ξεκίνησε από τη Γαλλία, μετά την εξαφάνιση μιας 13χρονης ή αν πρόκειται για το φόβο και τον τρόμο των γονιών, που τα παιδιά τους σερφάρουν ανέμελα στο διαδίκτυο. Το παιχνίδι "εξαφάνισης εφήβων", ακόμα και ως φήμη ή "διαδικτυακός ψίθυρος", έχει θορυβήσει τις αστυνομικές αρχές σε παγκόσμια κλίμακα. Οι αρμόδιοι πολλών κρατών εξέδωσαν ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, την ώρα που η κουβέντα γύρω απ' το "Game of 72", σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου κι όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην Ελλάδα, λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. 

Ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στο  www.4yourfamily.gr , τόνισε πως παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί σχετικό κρούσμα στην Ελλάδα, όλοι οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να περάσει και τα δικά μας σύνορα:

"Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κανένα κρούσμα από το διαδικτυακό φαινόμενο "Παιχνίδι των 72 ωρών" στη χώρα μας. Είμαστε σε ετοιμότητα και οποιοσδήποτε γονιός αντιληφθεί οτιδήποτε για το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι μέσω του οποίου οι έφηβοι προκαλούν ο ένας τον άλλο να εξαφανιστούν από το σπίτι τους χωρίς καμία επικοινωνία για 72 ώρες, να τηλεφωνήσει αμέσως στο 11188."  

Που μπορούν ν' απευθύνονται οι γονείς

Εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στο «παιχνίδι – πρόκληση» των 72 ωρών ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες για αυτό, καλείταινα επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους: 

• Τηλέφωνο: 11188
• Fax: 210-6476462
• Email:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  
• Facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
• Twitter: @cyberalertGR
• Ιστότοπος: www.cyberkid.gr 
• Και μέσω της εφαρμογής CYBERKID για φορητές συσκευές.

Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με το διαδικτυακό φαινόμενο “Game of 72” («Παιχνίδι των 72 ωρών»)

Πρόκειται για φαινόμενο που εμφανίζεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media),κατά το οποίο έφηβοι ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα, προκαλώντας ο ένας τον άλλον να εξαφανιστούν από το σπίτι τους, χωρίς καμία επικοινωνία με τις οικογένειες τους, για 72 ώρες.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εφιστά την προσοχή των πολιτών, και ιδίως των γονέων, αναφορικά με φαινόμενο, το οποίο αποκαλείται "Game of 72" («Παιχνίδι των 72 ωρών»).

Το εν λόγω «παιχνίδι» φέρεται να λαμβάνει χώρα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), με την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ εφήβων, οι οποίοι προκαλούν ο ένας τον άλλον, να εξαφανιστούν από το σπίτι τους, χωρίς καμία επικοινωνία για 72 ώρες.

Ειδικότερα, το επικίνδυνο αυτό διαδικτυακό «παιχνίδι» φέρεται να ξεκίνησε από τη Γαλλία, όπου 13χρονη η οποία εξαφανίστηκε από την οικία της για 72 ώρες, δήλωσε ότι προσπαθούσε να ανταποκριθεί στο «παιχνίδι - πρόκληση των 72 ωρών».

Οι Αστυνομικές Αρχές πολλών κρατών εξέδωσαν ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολλά είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από πολυάριθμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Βάσει του γεγονότος ότι δεν έχουν ακόμη βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία στο διαδίκτυο για την ύπαρξη του επικίνδυνου «παιχνιδιού», μερίδα των ξένων μέσων εικάζει ότι η έκταση που έλαβε το περιστατικό μπορεί να οφείλεται σε αυτοδιαδιδόμενη φάρσα (hoax).

Στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επαγρυπνούν, σε κάθε περίπτωση, για την άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις.

 

Image courtesy of phanlop88 at FreeDigitalPhotos.net

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Μάιος 2015 17:44

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.