Created jtemplate joomla templates

 
 
Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2014 00:42

"Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο" με τις Ψηφιακές Γειτονιές! Στις 4-5 Απριλίου στο Hub Events

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι "Ψηφιακές Γειτονιές" είναι έτοιμες να μας υποδεχθούν για δεύτερη χρονιά. Και μας συστήνονται εκ νέου, μέσα από ένα ιδιαίτερα χρήσιμο post που απαντά σε ερωτήσεις του τύπου..."Τι ακριβώς είναι;" "Τί καινούριο να περιμένουμε φέτος;" Σημαντική λεπτομέρεια, το ειδικά διαμορφωμένο playroom για τα πιτσιρίκια μας! Εμείς πάντως ανυπομονούμε, αφού θα είμαστε εκεί και θα συμμετέχουμε ενεργά στο συνέδριο! Γι αυτό όμως, θα επανέλθουμε με νεότερο post! Πρώτα δείτε γιατί δεν πρέπει ν'απουσιάζει κανείς! 

 

Q1: Για όσους δεν ξέρουν, τί είναι οι «Ψηφιακές Γειτονιές»;

Οι ‘Ψηφιακές Γειτονιές’ είναι το πρώτο διαδραστικό συνέδριο, που συνδυάζει τη γνώση με την προσωπική εμπειρία, τις ομιλίες με τα workshops, το networking με την διασκέδαση.

Όλο και περισσότερες Ελληνίδες μαμάδες, μπαμπάδες και όχι μόνο, ξεκινάνε το δικό τους blog για να μοιραστούν εμπειρίες, συναισθήματα και σκέψεις. Με συστατικά την αγάπη και τον ενθουσιασμό δημιουργούν τη δική τους προσωπική σελίδα. Έχουν δυναμικό ταμπεραμέντο και ισχυρή άποψη και θέλουν να τη μοιραστούν. Καθημερινά αποκτούν πιστούς αναγνώστες που αναζητούν έμπνευση αλλά και γνώση μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες.
Έτσι, δημιουργείται μια γειτονιά, που εάν και οι κάτοικοι της δεν έχουν ποτέ συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο, έχουν ένα μοναδικό δέσιμο και μια αξιοσημείωτη επικοινωνία.

Η Ψηφιακή Γειτονιά διαμορφώθηκε από την στιγμή που οι άνθρωποι άρχισαν να μοιράζονται. Άλλωστε πώς αλλιώς οι φωνές θα μπορούσαν να ακουστούν;

Q2: Τι καινούργιο μας φέρνουν οι «Ψηφιακές Γειτονιές» φέτος σε σχέση με την περυσινή χρονιά;

Μετά την περσινή επιτυχία της εκδήλωσης, θελήσαμε να θέσουμε το πήχη ακόμα πιο ψηλά για τη φετινή χρονιά. Και όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία πράξαμε καλά, αφού οι σκέψεις και οι ιδέες μας ταυτίστηκαν απόλυτα και με τις προτάσεις που προέκυψαν μέσα από μία έρευνα που διεργήσαμε πριν από λίγο καιρό. Εδώ να σας αναφέρουμε ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν ανέλπιστα σημαντική, τόσο σε εύρος όσο και σε ουσία.

Έτσι, οι Ψηφιακές Γειτονιές 2014 θα είναι μια διήμερη εκδήλωση ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες γνώσης, με την πρώτη ημέρα να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά workshops όπως φωτογραφία, δημιουργική γραφή, βασικές αρχές των Social Media που θα απευθύνονται ξεχωριστά στους «πρωτάρηδες» και τους «βετεράνους» του blogging από έμπειρους επαγγελματίες, από έμπειρους επαγγελματίες ενώ η δεύτερη ημέρα θα έχει πλήθος από πρωτότυπες και καινοτόμες εκδηλώσεις και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ομιλίες και panels. Ομιλητές και bloggers επιλεγμένοι για τη ψηφιακή τους και όχι μόνο, δράση σε διάφορους τομείς θα βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν την ιστορία τους, να εμπνεύσουν με το έργο τους και ίσως και να «διδάξουν» με την πορεία τους.

Φέτος, λοιπόν, οι «Ψηφιακές Γειτονιές» έρχονται με ένα όραμα: ‘Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο’

Q4: Εμπλουτισμένη η ημέρα σας. Και τα παιδιά μπορούν να παρευρεθούν;

Είμαστε όλοι μας γονείς. Και το πρώτο άγχος και εμάς των ίδιων σε μια τέτοια ημέρα, σε μια τέτοια Εκδήλωση είναι το πώς θα απασχολήσουμε τα παιδιά. Επειδή πολλοί γονείς μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά στο σπίτι με κάποιον κηδεμόνα, τούς δίνουμε την δυνατότητα να έρθουν τα παιδιά χωρίς καν να πληρώσουν είσοδο και να απασχοληθούν στο playroom – ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για να φιλοξενήσει τα παιδιά των συμμετεχόντων-από πληθώρα ειδικών επαγγελματιών με πείρα στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών κάθε ηλικίας.

Q5: Ο εμπορικός κόσμος θα έχει παρουσία σε ένα τέτοιο event;

Πολλές είναι οι εταιρείες που από την πρώτη στιγμή πίστεψαν και υποστήριξαν αμέσως αυτή την ιδέα. Θα είναι λοιπόν μαζί μας στις Ψηφιακές Γειτονιές για να δώσουν το δυναμικό τους παρόν με ποικίλες δραστηριότητες αλλά και για έναν ακόμα πολύ σημαντικό λόγο: για να γνωρίσουν και να μιλήσουν με τους bloggers που θα δηλώσουν ενδιαφέρον μέσω ενός speed dating: Μίας 5λεπτης συνάντησης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τους bloggers ώστε να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ταιριάζουν καλύτερα στα δικά τους προϊόντα ή υπηρεσίες, στο δικό τους προφίλ, που μιλάνε την ίδια γλώσσα. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να βρουν κοινό έδαφος για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://psifiakesgeitonies.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.