Created jtemplate joomla templates

 
 
Κώστας Κομματάς

Κώστας Κομματάς

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, το 1961. Πτυχιούχος Ιατρικής σχολής με βαθμολογία αποφοίτησης ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ. Απόκτηση τίτλου ειδικότητας Παιδιατρικής στην Ά Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Μετά την απόκτηση της ειδικότητας εργάσθηκα απ' το 1994 έως το τέλος του 2011 -για έξι χρόνια- ως επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής «Απόστολος Φωκάς» του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, ακολούθησε η απόκτηση Διδακτορικού Τίτλου της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα κοινωνικής και αναπτυξιακής Παιδιατρικής, με βαθμολογία κρίσης ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ.  

Επιστημονικές διαλέξεις, κατόπιν πρόσκλησης Δήμων απ' όλη τη Βόρεια Ελλάδα, για θέματα αναπτυξιακής και κοινωνικής Παιδιατρικής. Τακτική παρουσία από το 1998 έως το 2005 σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με παιδιατρική θεματολογία (ΕΡΤ-3, ΩΜΕΓΑ TV και ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).

Ως μέλος των “Γιατρών του Κόσμου” συμμετείχα σε διεθνείς αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας. Παράδοση φαρμάκων και τροφίμων στην Βουλγαρία, το 2000. Διερευνητική αποστολή στο Κοσσυφοπέδιο- Γιουγκοσλαβίας μετά τον πόλεμο του 1999 για θέματα υγείας και προσφύγων. Εμβολιασμός των Ρομά για πρόληψη πολιομυελίτιδας το 2001.

Το Φεβρουάριο του 2012, τιμήθηκα στην Αθήνα με άλλους γιατρούς απ' όλη την Ελλάδα, για την ιατρική και κοινωνική μου προσφορά, παραχωρώντας συνέντευξη στη Συλλεκτική Έκδοση του βιβλίου Medical Success Stories.

Θα με βρείτε και στο http://www.opediatrosmou.gr

URL Ιστότοπου: http://www.opediatrosmou.gr
 
Πρόσφατα Άρθρα
Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2015 20:06

Μωρό στο σπίτι: Οι πρώτες απορίες που έχει κάθε γονιός! (Μέρος α')

Θερμοκρασία δωματίου, ώρες ύπνου, πιπίλα και πάει λέγοντας. Κοινώς... οι πρώτες ερωτήσεις που έχει κάθε νέος γονιός και οι απαντήσεις που θα σας "λύσουν" τα χέρια, σ' ένα άρθρο που υπογράφει ο επιστημονικός μας συνεργάτης, παιδίατρος, Δρ.Κώστας Κομματάς. 

Σάββατο, 27 Ιούνιος 2015 16:43

"Το παιδί μου ροχαλίζει". Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και χειρουργείο!

"Το παιδί μας ροχαλίζει, για αυτό πρέπει να χειρουργηθεί!" Πιθανότατα κάνετε λάθος...

Κυριακή, 21 Ιούνιος 2015 15:36

"Το παιδί μας είδε σε μια πολύ "προσωπική" μας στιγμή!"

Όσο και να ειναι φοβερό το σοκ μας, ψυχραιμία! Χωρίς υστερικά κλάματα απο ενοχές, χωρίς βρισιές στον "αφηρημένο - ανυπόμονο" σύντροφο που ξέχασε να κλειδώσει... ζητάμε ήρεμα απο το παιδί να επιστρέψει στο δωμάτιο του. Με τίποτε δεν πρέπει να μείνει, ώστε να δει όσα δεν ειχε προλάβει να δει. Είμαστε ξεκάθαροι. "Πήγαινε και αμέσως ερχόμαστε...

Τρίτη, 09 Ιούνιος 2015 17:38

Υιοθεσία: "Πότε να πω την αλήθεια στο θετό μου παιδί;"

Πότε είναι η καταλληλότερη ηλικία για να πουν οι θετοί γονείς στο υιοθετημένο παιδί τους την αλήθεια; Η αποκάλυψη αυτή αποτελεί βασικό του δικαίωμα, αν και δυστυχώς πολλοί γόνείς, καθοδηγούμενοι απ' το φόβο, αποφεύγουν τη στιγμή αυτή με αποτέλεσμα το παιδί -ως ενήλικας πλέον- να το μαθαίνει τυχαία και να βιώνει την προδοσία στη χειρότερή της μορφή...

Σάββατο, 02 Μάιος 2015 10:45

"Πώς θα μιλήσω στο παιδί μου για το σεξ και την αντισύλληψη;"

Η ερώτηση "Πως θα μιλήσω στο παιδί μου για το σεξ;" συνεχίζει να προκαλεί, ακόμη και σήμερα, άγχος και αμηχανία στους περισσότερους γονείς. Η "ιστορία" του σεξ επιβάλλεται ωστόσο να ειπωθεί από το δικό τους στόμα...

Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2015 22:39

"Έχει δόντια με τερηδόνα, αλλά κάνω υπομονή μέχρι να βγουν τα μόνιμα!" Μέγα λάθος!

Έχει δόντια με τερηδόνα, αλλά κάνω υπομονή μέχρι να βγουν τα καινούρια "μόνιμα".​ΈΝΑΣ ​ΜΎΘΟΣ! Που πρέπει να αλλάξει!​

Τρίτη, 07 Απρίλιος 2015 23:50

"Το παιδί μου με είδε γυμνό. Πώς πρέπει ν' αντιδράσω;"

Στο βασικό ερώτημα κάθε γονιού (κυρίως των μαμάδων) αν έχει το δικαίωμα να κάνει μπάνιο μαζί με το παιδί του, η απάντηση είναι το… εξαρτάται! Στις πολύ μικρές ηλικίες δεν είναι σφάλμα η μαμά να κάνει μπάνιο μαζί με το κοριτσάκι ή το αγοράκι της. Όταν όμως το αγοράκι της, (ειδικά αυτό) φτάσει στα 3,5 χρόνια, όχι μόνο δεν έχει νόημα, αλλά είναι και ριψοκίνδυνο να συνεχίσει... 

Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2015 17:28

Αλλεργικό παιδί: Τι πρέπει να προσέξετε στο σπίτι, για να περιοριστούν οι κρίσεις βήχα

Για τη δημιουργία καταλληλων συνθηκών στο σπίτι προτείνονται οι παρακάτω οδηγίες...