Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Μάιος 2014 11:40

"Γιατί αγαπώ τη Μητέρα μου!"

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
"Γιατί αγαπώ τη Μητέρα μου!" Image courtesy of digitalart at FreeDigitalPhotos.net

Είναι πάντα εκεί για να σκέφτεται, να λογικεύει και να συμβιβάζει. Είναι στη χαρά, στη λύπη, στην απογοήτευση, στον πόνο και στη μοναξιά. Πάντα στο πλευρό σου. Είναι μια αστείρευτη πηγή τρυφερότητας και δύναμης. Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να κάνει ή τι μπορεί να αντέξει... μια μητέρα.

Δεν ξέρω τι ισχύει για τις ξένες μανάδες αλλά η...Kλασσική Ελληνίδα, αγαπά το παιδί της όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Είναι πάνω απ όλα. Το.. κακομαθαίνει από τότε που γεννήθηκε μέχρι και να γεράσει, είτε είναι αγόρι είτε κορίτσι. Κρίνει το ταίρι του παιδιού, μπαίνει στα πόδια του, το στηρίζει όμως όποτε κι αν την χρειαστεί. Ακόμη και τη στιγμή που το παιδί πικραίνει την μητέρα του, εκείνη όχι μόνο το συγχωρεί αλλά τρέχει να το παρηγορήσει κιόλας. Η μητέρα υπομένει και υποφέρει. Όπως η Παναγία, η Πηνελόπη, η Σουλιώτισσα, η γυναίκα της Πίνδου, της αντίστασης, η Σπαρτιάτισσα.

Κανείς άλλος δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μητέρα στην ανατροφή των παιδιών της κι αυτό απαιτεί πάρα πολύ χρόνο. Οι συνθήκες της ζωής αναγκάζουν τη μητέρα σήμερα για οικονομικούς λόγους να εργαστεί και πρέπει να είναι υπεράνθρωπος για να τα καταφέρει καλά. Γιατί στην ουσία δουλεύει δύο βάρδιες, κάθε μέρα. Στη δουλειά και στο σπίτι! Έχει να μαγειρέψει, να πλύνει, να σιδερώσει, να ικανοποιήσει τις συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού κι επιπλέον να διατηρήσει έναν υγιή συζυγικό δεσμό με τον άντρα της. Αυτή είναι η Ελληνίδα Μάνα που εορτάστηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας στις 2.2.1929!

Ο ρόλος της μητέρας στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού είναι άμεσος και σημαντικός, αφού είναι το πρώτο πρόσωπο που θα αντικρύσει το νεογέννητο. Είναι ο πρωταρχικός φορέας για ν' αναπτυχθεί, να ολοκληρωθεί και κατά συνέπεια να προσαρμοστεί στην κοινωνία. Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ μητέρας-παιδιού οφείλει να είναι άριστος, γιατί απ' αυτόν εξαρτάται η ομαλή συναισθηματική και ψυχολογική ανάπτυξη του.

Η Γιορτή της Μητέρας έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Ήταν γιορτή της άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη όλων των θεών και των ανθρώπων. Στη σύγχρονη εποχή, η Αμερικανίδα Άννα Μαρία Τζάρβις το 1865, ήταν εκείνη που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί αυτή η ιδιαίτερη ημέρα.

Κι εμείς πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας στη Μάνα όχι μόνο τη 2η Κυριακή του Μαΐου, αλλά κάθε μέρα, όπως και εκείνη μας δείχνει την αγάπη της από την στιγμή που μας γεννά. Ανθοδέσμες, γλάστρες, σοκολατάκια είναι ασήμαντα δώρα μπροστά σε ένα φιλί και μια σφιχτή αγκαλιά που πρέπει να δίνουμε απλόχερα στον άνθρωπο που μας γέννησε. Την Κυριακή λοιπόν λέμε όλοι στις μαμάδες μας χρόνια πολλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσο έχει κάνει για μας!

 

γράφει ο Τάσος Τεργιάκης, δημοσιογράφος και συνεργάτης του 4yourfamily.gr

Τον βρίσκετε και στο http://www.diasimesistories.blogspot.gr/

Image courtesy of digitalart at FreeDigitalPhotos.net

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 09 Μάιος 2014 13:20