Created jtemplate joomla templates

 
 
Πέμπτη, 20 Νοέμβριος 2014 08:13

"Το όνομά μου δεν άλλαξε σε μανούλα, όταν έγινα μαμά!" Ένα κείμενο για τη μητρότητα...χωρίς ενδοιασμούς!

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Το όνομά μου δεν άλλαξε σε μανούλα, όταν έγινα μαμά!" Ένα κείμενο για τη μητρότητα...χωρίς ενδοιασμούς! Image courtesy of David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net

Είναι εκπληκτικό το πως αλλάζουν οι αντιλήψεις των ανθρώπων, τη στιγμή που γίνεσαι μαμά. Αν και πολλές πτυχές της ζωής μου άλλαξαν, το ποια ήμουν στον "πυρήνα" του εαυτού μου πριν τη μητρότητα, δεν άλλαξε!

1. Το όνομά μου δεν άλλαξε σε μανούλα.

Τα παιδιά μου μπορεί να με αποκαλούν, Μανούλα ή Μαμά, επειδή είμαι η μητέρα τους. Αυτό όμως δεν είναι το όνομα μου στην άδεια οδήγησης. Μπορείτε απλώς να με αποκαλείτε με το μικρό μου όνομα ή κυρία Σπορ, αν είστε πιο απόμακροι. 

2. Δεν έχω ξαφνικά με κάποιο μαγικό τρόπο, όλες τις απαντήσεις. 

Όταν ήμουν παιδί, νόμιζα πως κάποιος παρέδιδε στους γονείς ένα βιβλίο με όλες τις απαντήσεις σε κάθε ερώτηση του σύμπαντος. Αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο...εξαπατημένη! 

3. Δεν έγινα καλύτερος άνθρωπος, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο.

Το να γίνεις γονέας δεν σε κάνει καλύτερο από οποιονδήποτε άλλο στη Γη... Απλώς έγινα μαμά. 

4. Ο χρόνος μου δεν έχει γίνει πιο πολύτιμος, απ' το χρόνο οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου.

Αν μη τι άλλο, έχω μεγαλύτερη επίγνωση σχετικά με το πως πρέπει να διαχειρίζομται τον ελάχιστο χρόνο που διαθέτω κάθε μέρα κι έχω γίνει πιο ευγνώμων, όταν οι άλλοι ξοδεύουν τον πολύτιμο χρόνο τους μαζί μου.

5. Δεν παράτησα τις προσωπικές μου ελπίδες και τα όνειρά μου.

Εξακολουθώ να είμαι ακόμα ένα άτομο που θέλει να καταφέρει να κάνει πράγματα. Να βρεί το μέτρο της επιτυχίας και να επιτύχει τα όνειρά του. Το ν' αποκτήσω παιδιά, ήταν μόνο ένα από τα όνειρά μου, και νομίζω πως δεν είναι κακό να εξακολουθώ να ελπίζω για τα υπόλοιπα όνειρά μου, επίσης. (Αν και κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα γίνω ποτέ η δεύτερη φωνή για την τραγουδίστρια Gwen Stefani!).

6. Δεν έχω σταματήσει να έχω ενδιαφέροντα. 

Μερικά από αυτά έχουν εξελιχθεί και μερικά άλλα μπορεί να έχουν "εξαφανιστεί", αλλά εξακολουθώ να βρίσκω πράγματα που μ' ενδιαφέρουν εκτός από τα παιδιά μου! Σκεφτείτε αυτό. Είμαι καλύτερος άνθρωπος (και κατ 'επέκταση, καλύτερος γονέας) όταν έχω χόμπι, πάθη και επιδιώξεις.

7. Δεν έχω σταματήσει να θέλω να βγαίνω έξω με τους φίλους μου. 

Είναι πιο δύσκολο τώρα, αυτό είναι σίγουρο. Όλοι έχουμε ένα εκατομμύριο υποχρεώσεις και τα πράγματα για να φροντίσουμε, όμως ο χρόνος περνώ με τους φίλους μου, είναι πολύτιμος. 

8. Δεν χάνω το ενδιαφέρον μου για το σεξ.

Είμαι μαμά, αλλά είμαι επίσης και σύζυγος κι εξακολουθώ ν' απολαμβάνω ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μου αρέσει να δείχνω καλά. Μερικές φορές μου αρέσει ακόμα και να δείχνω σέξι!  Μπορεί να "καλύπτω" περρισότερα απ' οτι έκανα όταν ήμουν στα 20 μου, όμως γι αυτό φταίει η...βαρύτητα!

9. Δεν πιστεύω ξαφνικά πως τα παιδιά είναι το κλειδί για την πραγματική ευτυχία.

Δεν πιστεύω ότι τα παιδιά είναι ο μόνος τρόπος για να βρεις την αληθινή ευτυχία ή να βιώσει την αληθινή αγάπη. Αυτό που με κάνει ευτυχισμένη, μπορεί να μην κάνει κάποιον άλλο χαρούμενο. Τα παιδιά δεν κάνουν για όλους. Μερικοί από τους καλύτερους ανθρώπους που γνωρίζω, δεν είναι οι γονείς. 

10. Η ζωή μου δεν έγινε τέλεια! 

Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά προφανές. Όταν είσαι "απ' έξω" μπορεί να βλέπεις πως η ζωή κάποιου είναι τέλεια. Δεν μπορείς όμως να γνωρίζεις τις μάχες που δίνει και τους αγώνες του. Έχω την οικογένεια που πάντα ήθελα, αλλά όχι με τον τρόπο που την ήθελα. Κανενός η ζωή δεν είναι τέλεια.

11. Δεν άρχισα ξαφνικά να προσπαθώ να τα ελέγξω όλα.

Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη πίεση εκεί έξω για να τα κάνεις "όλα" ως γονέας, αλλά αυτό δεν είναι απλώς μαρμελάδα να την απλώσεις στο ψωμί. Έχω επιλέξει να επικεντρωθώ σε αυτά που είμαι καλή και να μην ανησυχώ για τις ελλείψεις μου. Για παράδειγμα, δεν κάνω μεγάλα πάρτι για να κάνω τους άλλους γονείς να αισθάνονται άσχημα. Τα κάνω γιατί μου αρέσει η διασκέδαση και νομίζω πως είμαι αρκετά καλή σ 'αυτό. Η ζωή θα ήταν πολύ πιο εύκολη, αν σταματούσε ο καθένας μας, να προσπαθεί να συμβαδίσει με κάποιον άλλο. 

12. Δεν σταμάτησα να εκτιμώ τον εαυτό μου.

Ούτε στο ελάχιστο! 

 

Το άρθρο υπογράφει η Heather Sphor. Περισσότερα άρθρα της μπορείτε να διαβάσετε στο The Spohrs Are Multiplying.

Image courtesy of David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 22 Νοέμβριος 2014 10:04

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.