Created jtemplate joomla templates

 
 

Το "κυνήγι" της Κιβωτού του Νώε...

Δευτέρα, 14 Απρίλιος 2014 16:30  
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 

Το κυνήγι της Κιβωτού του Νώε πάντα γοήτευε τους ανθρώπους. Δεκάδες επιστήμονες ψάχνουν εδώ και δεκαετίες  αγωνιωδώς να την εντοπίσουν. Ντοκιμαντέρ και ταινίες έχουν προβληθεί για το μεγάλο πλοίο που είπε ο Θεός στο Νώε να κατασκευάσει, για να σώσει την ανθρωπότητα και τα ζώα από τον μεγάλο κατακλυσμό. Η εντολή δόθηκε το 2500 π.Χ και ήταν ρητή. «Τα ζώα που θα σωθούν θα πρέπει να μπουν στην Κιβωτό κατά ζεύγη και κάθε ζεύγος ζώων θα αποτελείται από αρσενικό και θηλυκό». Που μπορεί να βρίσκονται όμως τα ίχνη της κιβωτού;. στην Τουρκία, το Ιράκ ή κάπου αλλού;. Οι απόψεις διίστανται...

Σύμφωνα με τη Βίβλο ο Θεός ευχαριστήθηκε από το πόσο δίκαιος ήταν ο Νώε και αποφάσισε να επιλέξει αυτόν ως σωτήρα του ανθρωπίνου είδους αλλά και των άλλων ειδών ζωής από το μεγάλο κατακλυσμό. Η Κιβωτός κατασκευάστηκε με ξύλινες τάβλες και πίσσα στο κατάστρωμα. Είχε περίπου 140 μ. μήκος, 23 πλάτος και 14 ύψος. Μέσα σε αυτή τη Κιβωτό, ο Νώε έβαλε εκτός από τα ζώα, την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τους τρεις γιους με τις γυναίκες τους. Μετά απ' τον κατακλυσμό και τον αφανισμό του διεφθαρμένου γένους των ανθρώπων, η κιβωτός προσάραξε. 

Η χωρητικότητα ήταν 60.000 κ.μ. Επιστήμονες μετά από πολύ μελέτη κατέληξαν ότι η Κιβωτός μετέφερε περίπου 16.000 ζώα. Καθώς η μεγάλη πλημμύρα ξεκίνησε, το πλοίο πήγαινε όλο και πιο ψηλά, πάνω από τη γη, μέχρι να φτάσει στην κορυφή του ψηλότερου βουνού. Συνεχίστηκε για 40 ημέρες και 40 νύχτες και στη συνέχεια σταμάτησε όταν το πλοίο συνέχισε να ακουμπάει στην κορυφή του Όρους Αραράτ. Η πλειοψηφία του κόσμου, λέει ότι το μυστήριο κρύβεται σ' αυτό το βουνό όπου υπάρχουν ίχνη ενός αντικειμένου που θα μπορούσε να είναι το αρχαίο πλοίο.

Το 1960 λοχαγός του τουρκικού στρατού, τράβηξε διάφορες αεροφωτογραφίες και σε μία από αυτές είδε ένα παράξενο αντικείμενο που βρίσκονταν σε ύψος 6.350 ποδών στην οροσειρά του Αραράτ. Το αντικείμενο ήταν σε σχήμα πλοίου και είχε σχεδόν 500 μέτρα μήκος. Είδαν μια επίπεδη επιφάνεια που καλύπτονταν με γρασίδι. Το σχήμα της έμοιαζε πράγματι με πλοίο. Οι διαστάσεις της επιφάνειας ήταν πολύ κοντά σε εκείνες που αναφέρονται στη Βίβλο.

Τον Αύγουστο του '79 ο Αμερικανός αρχαιολόγος Ron Wyatt επισκέφθηκε την περιοχή για δεύτερη φορά και ανακάλυψε ότι από το έδαφος προεξείχαν τα απολιθωμένα απομεινάρια ενός πλοίου αλλά και αρχαίες άγκυρες. Χρησιμοποίησε ανιχνευτές μετάλλων στις ργασίες του και 5 χρόνια μετά η σάρωση αποκάλυψε ένα μεταλλικό πλέγμα γύρω από το αντικείμενο, πλαισιωμένο από κάτι σαν απολιθωμένο ξύλο. Τον Δεκέμβριο του 1986 οι Τούρκοι ενέκριναν το επίσημο πόρισμα του, λέγοντας ότι ο σχηματισμός που ανακαλύφθηκε από τον Ron Wyatt και τους συνεργάτες του, ήταν πράγματι τα απομεινάρια της Κιβωτού του Νώε.

Τελευταία ανακάλυψη που αφορά στο βιβλικό πλοίο, έρχεται από την Μεσοποταμία, το σημερινό Ιράκ. Μια άλλη εκδοχή της Κιβωτού φέρνει στο φως το προϊστορικό πινάκιο που εκτιμάται ότι είναι περίπου 4.000 ετών και φυλάσσεται στο βρετανικό μουσείο. Φυσικά η περιγραφή της Κιβωτού δεν συμπίπτει με αυτή που έχουμε συνηθίσει από την Βίβλο, όπου γίνεται λόγος για ένα συνηθισμένο μακρόστενο σκάφος, με τρία καταστρώματα, είσοδο από το πλάι και μήκος εξαπλάσιο του φάρδους. Στο κείμενο του πινακίου που είναι χαραγμένο σε σφηνοειδή γραφή, περιγράφεται ένα μεγάλο στρογγυλό σκάφος, φτιαγμένο από πλεγμένα σχοινιά και καλυμμένο με πίσσα για να είναι αδιάβροχο...

 

γράφει ο Τάσος Τεργιάκης, δημοσιογράφος και συνεργάτης του 4yourfamily.gr

Τον βρίσκετε και στο http://diasimesistories.blogspot.gr/

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 14 Απρίλιος 2014 16:45
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Παρακαλώ, γράψτε τον παρακάτω αριθμό ασφαλείας:
3638