Created jtemplate joomla templates

 
 

Το "κοινωνικό φροντιστήριο" παραδίδει μαθήματα δωρεάν!

Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2013 23:37  
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 

Σκέφτομαι πως υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων. Αυτοί που προσπερνούν κι αυτοί που στέκονται. Δύο στάσεις ζωής. Η αδράνεια κι η συμμετοχή.

Η αλήθεια είναι πως οικονομική κρίση έχει αλλάξει τις σταθερές που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Έτσι δεν είναι; Στη δουλειά μας, στη ζωή μας, ακόμα και στο χαρακτήρα μας...Βοηθάμε, φροντίζουμε το διπλανό μας; Αδιαφορούμε και χανόμαστε στα δικά μας θέλω; Περιμένουμε ανταλλάγματα; Κάθε φορά που ακούω ή διαβάζω οτι κάποιος "φροντίζει" τότε ναι. Λέω πως υπάρχει ελπίδα.

Το ίδιο είπα όταν έμαθα πως ένας άνθρωπος που κάποτε διασταυρώθηκαν επαγγελματικά οι δρόμοι μας κι οποίος ασχολείται περίπου τρεις δεκαετίες με παιδιά, αποφάσισε να παραδίδει μαθήματα φροντιστηρίου εντελώς δωρεάν! Δωρεάν και μέσα στις εκκλησίες! Εγώ πάντως θα έλεγα πως παραδίδει...μαθήματα ζωής!

Από εδώ και κάτω λοιπόν...γράφει ο Γιώργος Βαθιώτης, επιστημονικός συντονιστής της Πρωτοβουλίας Υγείας και Παιδείας για το Περιστέρι κι επιστημονικός συνεργάτης του 4yourfamily.gr

"...Τα τελευταία τρια χρόνια βιώνουμε στην Ελλάδα, μια ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου. Η ανεργία, η μείωση μισθών, οι φόροι...η υγεία κι η παιδεία που μοιάζουν να παλεύουν να επιβιώσουν με "μηχανική υποστήριξη"!

Είναι όμως όλα μαύρα; Μήπως υπάρχει κι η φωτεινή πλευρά της κρίσης; Υπάρχει και για 'μένα ονομάζεται αλληλεγγύη. Τα Κοινωνικά έργα προσφέρουν δυο βασικά εφόδια στον πολίτη. Ελπίδα κι αξιοπρέπεια. Προσωπικά θεωρώ πως ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη κι ενισχύει την ενεργή συμμετοχή και τη συνύπαρξη, δίνοντας έτσι νέο περιεχόμενο στη ζωή μας.

Για τους λόγους αυτούς γεννήθηκε η ανάγκη να εμπνευστώ και να δημιουργήσω μαζί με φίλους, απλούς καθημερινούς ανθρώπους, με επιστήμονες αλλά και την Εκκλησία, μια σειρά κοινωνικών έργων στην περιοχή μου. Στο Περιστέρι. Σκοπός μας; Να δούμε μερικά στα πρόσωπα των διπλανών μας. Γι αυτό κι αισθάνομαι ιδιαίτερα ευχάριστα που μπορώ να σας πω δύο κουβέντες για την προσπάθειά μας.

Τί είναι λοιπόν το κοινωνικό φροντιστήριο;

Ως καθηγητής και πολλά χρόνια μπροστά απ' το μαυροπίνακα, δεν θα μπορούσα να μην παρατηρήσω πως η παιδεία από απαραίτητο αγαθό τείνει να γίνει είδος πολυτελείας για κάποιους συμπολίτες μας. Όμως η παιδεία είναι για όλους. Δεν κάνει διακρίσεις. Γι αυτό αποφασίσαμε να "χτίσουμε" το κοινωνικό φροντιστήριο μέσα στους ιερούς ναούς!

Όλοι οι καθηγητές είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τις γνώσεις, την αγάπη και την φροντίδα μας, με μεγάλο ενθουσιασμό στα παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη. Χωρίς καμία απολύτως χρηματική ανταμοιβή. Η μοναδική αμοιβή μας είναι το χαμόγελο κι η ζεστασιά, που εισπράττουμε καθημερινά απ' τους μαθητές μας. Μετά από 25 χρόνια παράδοσης μαθημάτων, είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι τόσο γεμάτος. 

Το κοινωνικό φροντιστήριο στο Περιστέρι, εγκαινιάσθηκε στις 17 Νοέμβρη του 2012. Μια ημέρα αξιοπρέπειας κι ελπίδας. Στο έργο αυτό ήδη συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές καθηγητές κι έχουν γραφτεί πάνω από 100 παιδιά.Πιστέψτε με...Δεν υστερεί σε τίποτα. Δεν έχει να ζηλέψει κάτι. Λειτουργεί καθημερινά καθώς και το Σάββατο το πρωί.

Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας και κάτι ακόμα. Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Περιστερίου, το κοινωνικό φροντιστήριο επεκτάθηκε και σε 4 ακόμη ναούς της περιοχής μας, ώστε να είμαστε αρωγοί στα όνειρα της νεολαίας μας.

Θα ήθελα λοιπόν να καλέσω όποιο γονιό έχει ανάγκη, να μας επισκεφθεί. Να δει το έργο μας και φυσικά αν το επιθυμεί να συμμετέχει. Εμείς θα είμαστε εκεί. Πιστοί στο ραντεβού μας με τους μαθητές...και τη γνώση!"

 

*Για οποιαδήποτε απορία, είμαστε εδώ για να "επικοινωνήσουμε".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Παρακαλώ, γράψτε τον παρακάτω αριθμό ασφαλείας:
4060