Created jtemplate joomla templates

 
 

Παιδόφιλοι "παραμονεύουν" στο διαδίκτυο! Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας!

Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2013 11:52  
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 

Η εκπαίδευση, η αφύπνιση, η πραγματικότητα που καταγράφεται μέσα από επίσημα στοιχεία και αριθμούς που σοκάρουν. 5 δισ. ευρώ τα κέρδη της παιδικής πορνογραφίας. Περισσότερα κι από εκείνα του εμπορίου όπλων!

Σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου είναι να μας κάνει πιο...υποψιασμένους. Γιατί όταν διαβάζεις πως οι παιδόφιλοι που συλλαμβάνονται απ' τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, είναι κυρίως άνθρωποι μορφωμένοι, με παιδιά, ευκατάστατοι, εκπαιδευτικοί, ιερείς, άνθρωποι που τους εμπιστεύεσαι ό,τι πολυτιμότερο έχεις, τότε το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως θα προστατεύσεις και θα εκπαιδεύσεις τα παιδιά σου. Πως θα τα μάθεις να είναι υποψιασμένα. Να μην εμπιστεύονται τον καθένα και κυρίως να εμπιστεύονται τους γονείς τους, για κάθε τους προβληματισμό. 

Αν μη τι άλλο,αυτό το άρθρο θα μας κάνει να πάρουμε μια απόφαση. Να βρούμε τρόπους (υπάρχουν πολλοί κι οι τεχνικοί τους γνωρίζουν) να "κλειδώσουμε" τους επιτήδειους έξω απ' τον "διαδικτυακό κόσμο" του παιδιού μας! 

Παιδόφιλοι - Άτομα υπεράνω υποψίας παραμονεύουν στο διαδίκτυο! 

Άνθρωποι υπεράνω υποψίας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οικογενειάρχες με παιδιά, μορφωμένοι, οικονομικά ευκατάστατοι... Αυτοί είναι τις περισσότερες φορές οι παιδόφιλοι που συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, με επικεφαλής τον ταξίαρχο της οικονομικής αστυνομίας Μανώλη Σφακιανάκη, για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου...

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα οι παιδόφιλοι παριστάνουν τους ανήλικους σε chat rooms για να παγιδέψουν τα ανήλικα θύματα τους, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους... Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνα, ένα στα επτά παιδιά έχει δεχτεί πρόταση μέσω ίντερνετ, με μοναδικό σκοπό την κακοποίηση!

Συνελήφθησαν 580 παιδόφιλοι - 90 προφυλακίστηκαν

Από τον Ιούλιο του 2004 μέχρι και σήμερα, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει αναλάβει να εξιχνιάσει 820 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας. Η υπηρεσία έχει συλλάβει 580 άτομα, εκ των οποίων οι 90 κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τις δικαστικές αρχές. Εκπαιδευτικοί, γιατροί, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες, ακόμη και ιερείς!

5 δισ. ευρώ κέρδη! Ξεπερνούν ακόμα και το εμπόριο όπλων 

Η παιδική πορνογραφία αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελούν πλέον βιομηχανία εκμετάλλευσης παιδιών. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού παιδικής πορνογραφίας παράγεται σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αφρικής, όπως η Βενεζουέλα, η Βραζιλία, η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη και η Αλγερία.

Κάποιοι, είναι ψυχικά άρρωστοι, κάποιοι άλλοι όμως θησαυρίζουν απ' την παιδική πορνογραφία, αφού θεωρείται παγκοσμίως η τρίτη πιο επικερδής «επιχείρηση» μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, με τζίρο ετησίως που φθάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ !

200.000 ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας! 

Τα στοιχεία προκαλούν σοκ. Υπάρχουν περίπου 200.000 ιστοσελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας, κάθε μέρα σε παγκόσμιο επίπεδο «ανεβαίνουν» στο ίντερνετ 200 νέες φωτογραφίες με γυμνά παιδιά ακόμη και βρέφη, ενώ παιδόφιλοι για να δουν live βίντεο με κακοποίηση παιδιού πληρώνουν από 3.000 έως και 12.000 ευρώ !

Στη χώρα μας μέχρι στιγμής δεν γίνεται παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας ή τουλάχιστον δεν έχει εντοπιστεί κάτι τέτοιο, παρά μόνο διακίνηση. Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας παρουσιάζουν στασιμότητα, υπάρχει όμως το φαινόμενο της «ανακύκλωσης», συλλαμβάνονται δηλαδή, τα ίδια άτομα.

Παιδόφιλοι γνωρίζουν πως θα συλληφθούν και συνεχίζουν

Με το νέο ειδικό λογισμικό πρόγραμμα TLO που προμηθεύτηκαν οι αρχές απ' τις Η.Π.Α., οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος εντοπίζουν και ταυτοποιούν σε πραγματικό χρόνο τα ηλεκτρονικά ίχνη των παιδόφιλων. Εκείνοι όμως παρόλο που ξέρουν ότι θα συλληφθούν συνεχίζουν! 

Στην καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεργάζεται με αστυνομικές υπηρεσίες του εξωτερικού, όπως Europol, Eurojust και Interpol, ενώ συχνά διενεργεί αστυνομικές επιχειρήσεις με πανελλαδική και διεθνή εμβέλεια.

 

Image courtesy of adamr at FreeDigitalPhotos.net

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2014 11:45
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Παρακαλώ, γράψτε τον παρακάτω αριθμό ασφαλείας:
4388