Created jtemplate joomla templates

 
 
Δευτέρα, 07 Απρίλιος 2014 08:21

Μεγαλώνοντας με νέους φίλους (σ)το αύριο!

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
|||| |||| Ανθομέλι/ Κάλη Κιγιτζή|psifiakesgeitonies|psifiakesgeitonies|psifiakesgeitonies|

Αυτό ήταν! Για 2η χρονιά οι Ψηφιακές Γειτονιές, άφησαν τ' "αποτύπωμά" τους. Μια ομάδα που σίγουρα εργάστηκε σκληρά για να επιμεληθεί τη...λεπτομέρεια κι όλοι εμείς οι τριγύρω, οι  "γείτονες" που κληθήκαμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για να "χτιστεί" αυτό το διήμερο. Τί ήταν όμως αυτό το διήμερο; Τί γεύση μας άφησε; 

Νομίζω πως ο καθένας πήρε κάτι. Κάτι διαφορετικό. Προσωπικά είχα τη χαρά να βρίσκομαι και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο συνέδριο. Είχα όμως και την τιμή να συμμετέχω αυτή τη φορά σ' ένα υπέροχο πάνελ με άλλες γυναίκες που η καθεμία, έχει καταφέρει ν' αφήσει τη σφραγίδα της στο δικό της ψηφιακό "παιδί"!

Αυτή τη φορά, νιώθω πως έφυγα ακόμα πιο γεμάτη. Από εμπειρία, διάθεση και σίγουρα... κάρτες με τα ονόματα ανθρώπων που ήρθαν και κούμπωσσαν στην εικόνα του blog ή του site τους! Οι αράδες που ο καθένας μας σημειώνει, ήρθαν κι έδεσαν με το πρόσωπο πίσω απ' την οθόνη του υπολογιστή μου. Κι όλα κατά κάποιο τρόπο μπήκαν σε άλλη διάσταση! Στη φυσική. Αυτή που αποφεύγουμε λόγω της καθημερινότητας και μπλέκουμε στην άλλη, των posts, likes, hastags και shares, που μας κάνουν να πιστεύουμε πως γνωριζόμαστε, αν κι αυτό κρύβει στην πραγματικότητα μια ουτοπία μέσα του!

Έφυγα πιο γεμάτη, γιατί γνώρισα ανθρώπους που ξέρω πως θα ξαναβρεθώ. Τα ονόματα είναι τόσα πολλά. Όσα και τα χαμόγελα που μοιραστήκαμε. Κι έφυγα πιο γεμάτη γιατί ξέρω πως μ' αυτούς τους χαμογελαστούς, όλο διάθεση για δημιουργία ανθρώπους, θα φτιάξουμε μαζί νέες στιγμές κι εμπειρίες. 

Και τελικά... πώς να μη φύγεις πιο γεμάτος από ένα τέτοιο συνέδριο, όταν έχεις την τύχη να "πετάξεις" με τον Παραμυθά των παιδικών σου χρόνων, τότε που αισθανόσουν πως άνοιγες κι εσύ τα φτερά σου και τον ακολουθούσες... Όταν έχεις την τύχη ν΄ακούσεις τον Ναυτίλο που ήρθε για να καταθέσει τη ψυχή του...Όταν έχεις την τύχη να μάθεις την ιστορία της Νίτσας και του Νίκου Κωνσταντινίδη. Να δεις τη Σοφία Μαντουβάλου, ν' ακούσεις τον Κώστα Βογιατζή (Yatzer) που μίλησε για την επιτυχία και την αλήθεια του να μην έχεις ούτε ευρώ για να πάρεις τσιγάρα -άρα θέλουν υπομονή τα ψηφιακά οικοδομήματα!- την Esther που ταξίδεψε απ' την Ολλανδία για να μοιραστεί μαζί μας, στιγμές απ' τη δική της γειτονιά που τελικά είναι και δική μας, γιατί δεν χρειάζεται να κόψεις εισιτήριο αλλά να πατήσεις ένα enter για να την επισκεφθείς! Αλλά κι όλους ανεξαιρέτως τους άλλους σημαντικούς ανθρώπους που άφησαν τον καναπέ τους, χάρη στην κοινή ανησυχία που μοιραζόμστε... 

Η δουλειά μου ως δημοσιογράφος -όπως λέω όλοι έχουμε τα κουσούρια μας!-  μου έχει δώσει άπειρες φορές τη δυνατότητα να βρεθώ με ανθρώπους αντικειμενικά σημαντικούς αλλά και "σημαντικούς". Το βάζω και σε εισαγωγικά γιατί το κριτήριο βρίσκεται στο μυαλό του καθενός και καθορίζεται διαφορετικά κι απ' τα δικά του θέλω. Με ανθρώπους απ' τους οποίους είχα να μάθω κάτι. Να γευτώ εμπειρίες. Να ζήσω συγκινήσεις που δεν θα το περίμενα ποτέ στη ζωή μου. Αλλά και ν΄απογοητευτώ. Κι αυτό τελικά ήταν που μ' έμαθε να εκτιμώ. Συνηθίζω να το λέω, όμως είναι μια πολύ αγαπημένη μου φράση από ένα υπέροχο βιβλίο...πως "ο Θεός των μικρών πραγμάτων" είναι αυτός που τελικά μετρά στη ζωή. Τουλάχιστον στη δική μου κοσμοθεωρία...

Γι αυτό κι εκτίμησα όλες τις στιγμές που μοιράστηκα με τους νέους μου φίλους, που έγιναν και διαδικτυακοί σχεδόν αμέσως με το που επέστρεψα στο σπίτι μου. Και που συνεχίζουν να γίνονται μέχρι σήμερα. (Σας ευχαριστώ!)

Κι όπως έλεγα και στο πάνελ στο οποίο συμμετείχα, η κρίση απαιτεί συνεργασίες. Το ίδιο κι η διάρκεια. Επίσης η κρίση απαιτεί τόλμη για αλλαγές. Κι αυτό νομίζω ήταν το μεγάλο μάθημα που πήραμε απ' τις ομιλίες ανθρώπων που μας ενέπνευσαν και μας χάρισαν λίγη απ' τη γνώση τους, απ' την πρώτη κιόλας μέρα των workshops.

Θέλω να πω λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα των ανθρώπων, που εργάστηκε γι αυτό το σκοπό. Και τους εύχομαι του χρόνου να βάλουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για να ξεπεράσουν το φετινό εαυτό τους. Γιατί όλοι πρέπει να Μεγαλώνουμε (σ)το αύριο! Και γιατί βλέπεις, έχουν να πολεμήσουν έναν "εχθρό", αφού ως γνωστόν..."Ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο!"

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 07 Απρίλιος 2014 12:53

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Τρίτη, 08 Απρίλιος 2014 22:08 δημοσιεύθηκε από Αθανασία

    Κι εμείς σε καλωσορίζουμε στον κόσμο του 4yourfamily Κάλη! Νέες κι ενδιαφέρουσες γνωριμίες, με πολλά κι ενδιαφέροντα blogs ή sites! Γιατί αυτό είναι το όλο νόημα στο να γνωρίζει κανείς τους ψηφιακούς του γείτονες! We like Anthomeli dear Callie! Σε περιμένουμε για ακόμα περισσότερες βόλτες απ' το "σπίτι" μας!

  • Σύνδεσμος σχολίου Δευτέρα, 07 Απρίλιος 2014 12:50 δημοσιεύθηκε από Κάλη

    Αθανασία μου αυτό που μου αρέσει στις Ψηφιακές είναι ότι μετά φεύγεις με ένα σωρό νέες και ενδιαφέρουσες γνωριμίες! Καλωσόρισα λοιπόν στον κόσμο του 4yourfamily!!! Callie by Anthomeli

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.