Created jtemplate joomla templates

 
 
Κυριακή, 06 Απρίλιος 2014 22:40

Το γράμμα ενός πατέρα στην κόρη του, για το "ραντεβού" της...με τη ζωή!

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
||| ||| http://theaccidentalmissionary.wordpress.com/|http://theaccidentalmissionary.wordpress.com/|http://theaccidentalmissionary.wordpress.com/|http://theaccidentalmissionary.wordpress.com/

Ένα υπέροχο γράμμα, αποφάσισε να γράψει ένας πατέρας στην 4χρονη κόρη του για να την προετοιμάσει για το πρώτο της ραντεβού. Μάλιστα αποφάσισε -όπως γράφει- να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να της ζητήσει ο ίδιος να βγουν για πρώτη φορά...Αυτή ήταν η αφορμή. Η ουσία όμως κρύβεται αλλού. Ο Scott Dannemiller, πατέρας της Audrey, της μιλά για το μέλλον. Για τη ζωή. Για την αλήθεια. Για τη ψυχή και τη "σωτηρία" του μυαλού της. Για τους κινδύνους. Για τους "φίλους". Για το κυνηγητό της ευτυχίας. Ένα γράμμα που αξίζει να διαβάσει κανείς. Μετά από επικοινωνία που είχε το 4yourfamily.gr μαζί του, μας επέτρεψε να το δημοσιεύσουμε χρησιμοποιώντας και τις φωτογραφίες από εκείνη τη ξεχωριστή τους στιγμή...Ο ίδιος είναι δημιουργός και διαχειριστής του http://theaccidentalmissionary.wordpress.com, στο οποίο και δημοσιεύεσε αρχικά το γράμμα του. 

 

"Αγαπημένη μου κόρη,

Έχεις φτάσει σ' ένα γεγονός "ορόσημο" απόψε. Το πρώτο σου ραντεβού.

Κάθε μπαμπάς φοβάται αυτή τη μέρα. Και -οφείλω να ομολογήσω- πως μοιάζω πάρα πολύ με τους άλλους μπαμπάδες! Έτσι, για να διευκολύνω το "τσίμπημα" του πρώτου ραντεβού και για να εξασφαλίσω πως θα σου φερθούν σαν μια βασίλισσα, είπα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου!

Σου ζήτησα να βγούμε.

Τα καλά νέα είναι ότι δέχτηκες μ' ενθουσιασμό! Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως η επιτυχία μου ενισχύθηκε από το γεγονός ότι πιστεύεις πως είμαι ένας υπερήρωας, ικανός να σε γαργαλάει, να πετάει το ελαφρύ σωματάκι σου στον αέρα, σε... ανείπωτη ύψη και να πιάνει ξανά  πριν χτυπήσεις το κεφαλάκι σου στο πασαλειμένο με φαγητά, πάτωμά μας! 

Και ποιος δεν θα ήθελε να βγει ραντεβού, μ' έναν υπερήρωα;

Μην με παρεξηγείς. Δεν είμαι τόσο αφελής ώστε να πιστεύω ότι στο κατώφλι μου δεν θα πατήσουν ποτέ, οι βαριές μπότες ενός "κακοντυμένου" νεαρού που θα επιχειρήσει να "σπάσει" τους κανόνες για τις ώρες κυκλοφορίας που θα ισχύουν για το κοριτσάκι μου. Όχι. Γνωρίζω πως η μέρα αυτή έρχεται. Και, δυστυχώς, γνωρίζω επίσης ότι θα χαζεύεις τα μάτια αυτού του αδέξιου νεαρού, με την ίδια αίσθηση κατάπληξης, που προς το παρόν χαζεύεις τα δικά μου, κάθε φορά που -ως εκ θαύματος για 'σένα- ξεμπερδεύω τα μαλλιά του μικρού σου πόνυ, με το άρωμα φράουλας.

Αυτό το πρώτο ραντεβού έγινε για να φυτέψουμε ένα σπόρο. Κι ελπίζω ότι η πρώτη μας νύχτα στην πόλη θα "καίει" τη μνήμη σου με την ένταση που οι ακτίνες του ήλιου καίνε όταν περνούν μέσα από ένα μεγεθυντικό φακό. Επειδή απόψε, που είσαι μόλις τεσσάρων χρόνων, ήσουν όλα όσα το μέλλον φιλοδοξεί για τον εαυτό σουι. Επιτρέψτε μου λοιπόν να "συλλάβω" την τρέχουσα φιλοσοφία της ζωής σου, για να σκεφτείς το μέλλον του εαυτού σου.

Λοιπόν, ξεκινάμε! 

Κάποια μέρα, Audrey, θα ακούσεις μια φωνή. Μπορεί να είναι η φωνή των φίλων σου. Ίσως μια κραυγή από μια εικόνα σ' ένα περιοδικό. Ή  -Θεός φυλάξοι- ένα σχόλιο απ' το φίλο σου. Κι αυτή η "φωνή" θα σου πει πως δεν έχεις τα σωστά ρούχα, το σωστό μακιγιάζ ή το σωστό πρόσωπο!

Όταν ακούσεις αυτή τη φωνή, θέλεις να φορέσεις το πράσινο Χριστουγεννιάτικο σου φόρεμα, στη μέση της άνοιξης. Να φορέσεις ένα κόκκινο φιόγκο στα μαλλιά και να βάλεις ένα ροζ λουλούδι στο γιακά σου. Και τότε θέλω να πεις σ' αυτές τις φωνές πως στον κόσμο σου, η ομορφιά δεν είναι κάτι που μπορεί να δει κανείς! Πρέπει να την αισθανθεί. Και να το πεις με βεβαιότητα, που θα πρέπει να πηγάζει βαθιά μέσα απ' την καρδιά και τη ψυχή σου. Τόσο που να σου κόβει την ανάσα... 

Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο δρόμο σου, θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες φωνές . Ίσως απ' τους φίλους σου. Ίσως από κάποιον στην τηλεόραση. Ή -Θεός φυλάξοι- μπορεί ν' ακούσεις ένα σχόλιο από το ίδιο σου τον πατέρα. Κι αυτή η "φωνή" θα σου πει πως τα υλικά πράγματα έχουν σημασία. Θα σου πει να πάρεις πρακτικές αποφάσεις στη ζωή σου, βασισμένες σε τραπεζικούς λογαριασμούς και την αγοραστική δύναμη, επειδή τα χρήματα σου δίνουν τη δυνατότητα ν' αποκτήσεις όχι μόνο τα καλά πράγματα στη ζωή, αλλά και την καλή ζωή! 

Όταν ακούσεις τις συμβουλές σους, ακριβώς όπως και σήμερα, θέλω να πιάσεις μια πικραλίδα απ' το γρασίδι και να τους τη δώσεις. Με ειλικρίνεια κι ένα χαμόγελο που θα "γεννήσει" η γενναιόδωρη καρδιά σου. Ζητήσε τους να χαμηλώσουν το ραδιόφωνο και πες τους μια ιστορία για ένα λούτρινο ελέφαντα που ονομάζεται Geraldine και που πετά στον αέρα, στην πλάτη ενός μαγικου αλόγου! Στη συνέχεια, κάνε αστείες γκριμάτσες στον καθρέφτη σ' ένα φανταχτερό εστιατόριο και δείξε μας πόσο ευχάριστο είναι να βυθίζεις το κουτάλι σου σ' ένα μπολ με μακαρόνια και τυρί. Γιατί να ξέρεις...Αποσπάται η προσοχή των ανθρώπων που τείνουν να ξεχνούν. Είναι η απλότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά και άνετα! 

Τέλος, μια μέρα θα ακούσεις μια φωνή που θα έρχεται μέσα απ' το κεφάλι σου. Μια φωνή με τον ίδιο τόνο και τη χροιά τη δική σου. Που θα χρησιμοποιεί λέξεις που θ' αναγνωρίζεις. Μια κραυγή που μόνο εσύ θα μπορείς ν' ακούς. Μπερδεμένη. Αυτή η φωνή θα σου πει άσχημα κι επικίνδυνα πράγματα. Όπως οτι "δεν μπορείς", "δεν πρόκειται" και "δεν πρέπει". Θα σου πει να μην ονειρεύεσαι.Να μην προσπαθείς. Θα σου πει για το φόβο του να ξεχωρίσεις  και το πόσο ανόητη θα φαίνεσαι όταν προσπαθείς να το κάνεις αυτό. 

Και όπως και στο πρώτο σου ραντεβού, θέλω να φιμώσεις αυτή τη φωνή και ν' ακούσεις τη μουσική της ψυχής σου. Τη μουσική που θα σου λέει να χορέψεις και να στροβιλιστείς στη μέση ενός γεμάτου εστιατορίου. Να στριφογυρίσεις. Για να γυρίσουν κι όλα τα βλέμματα επάνω σου. Όχι μια. Ούτε δύο. Αλλά επτά φορές. Μέχρι να πέσεις κάτω ζαλισμένη.

Επειδή θα πέσεις. Επάνω στο κρύο, σκληρό πάτωμα. Κι όταν θα πέσεις θέλω να κάνεις αυτό που έκανες και σήμερα. Θέλω να ξανασηκωθείς... Και να συνεχίσεις να στριφογυρίζεις. Γιατί το μυστικό δεν είναι να κολλήσεις στη χάλια στιγμή. Είναι ν' απολαύσεις τη γλυκύτητα του ταξιδιού. Κόρη μου, να γνωρίζεις πάντα πως είσαι αυτή που έμελλε να γίνεις.  

Με πραγματική, βαθιά αγάπη.

Ο μπαμπάς σου... "

 

*Σχολιασμός-Μετάφραση: Αθανασία Ανεζάκη

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 09 Απρίλιος 2014 10:26

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.