Created jtemplate joomla templates

 
 

Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου για το 2013! Το 2014;

Κυριακή, 09 Φεβρουάριος 2014 22:48  
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 

Είναι απ' τις περιπτώσεις που δεν μένουν στην επιφάνεια. Έτσι και "σταθείς" στις φωτογραφίες αυτού του ...καλύτερου μπαμπά του κόσμου μπορεί και να σοκαριστείς. Αυτό όμως θα διαρκέσει μόλις μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου. Για όσο χρειαστούν τα μάτια σου, να στείλουν την εικόνα στο μυαλό σου! Γιατί μετά η συνέχεια είναι εντελώς διαφορετική. Χιούμορ, φαντασία, αυτοσαρκασμός, ειλικρίνεια κι ένα μεγάλο μάθημα για τους γονείς που δεν έχουν διδαχθεί από κανέναν για το πώς να είναι καλοί στο "ρόλο" τους, παραδίδει ο Dave Engledow με τη βοήθεια της κόρης του Alice Bee και φυσικά της συζύγου του! Όπως αναφέρει και το 7imeres.gr/, σκοπός του φωτογράφου πατέρα, ήταν να καταφέρει να απεικονίσει παραστατικά ότι το να είσαι γονιός μπορεί να γίνει μια "δουλειά" άκρως επικίνδυνη και για τις δυο πλευρές... 

 

Ιδιοφυές στη σύλληψη και την υλοποίηση, το φωτογραφικό project του μπαμπά Dave Engledow και της κόρης Alice Bee αφήνει ιστορία κι εμάς…ενεούς! Το ευφάνταστο αυτό και πρωτότυπο concept υλοποιήθηκε από τον Dave Engledow, έναν επαγγελματία φωτογράφο από την Ουάσινγκτον… …με σημαντική βοήθεια αλλά και πηγή έμπνευσης για το σκηνικό και το στήσιμο των φωτογραφιών, την γυναίκα του, την Jen, η οποία τον ενθάρρυνε, τον στήριζε και διάλεγε τις καλύτερες φωτογραφίες. 

Το ιστορικό... 

Όλα ξεκίνησαν το 2010, μόλις γεννήθηκε η κόρη του Alice Bee. Ήξερε από πριν ότι ήθελε να αποτυπώσει στιγμές της ζωής της  με έναν τρόπο δημιουργικό, ώστε να συνθέσει ένα μοναδικό μωσαϊκό όπου η κάθε του ψηφίδα θα ήταν επιμελημένη από τον ίδιο.

Ξεκινώντας δεν είχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του, απλά την φωτογράφιζε. Αλλά καθώς άρχιζε να ποστάρει τις εικόνες στο facebook, είχε μια απρόσμενα μεγάλη και ενθουσιώδη ανταπόκριση από τον κόσμο, οπότε συνέχισε ακάθεκτος το project το οποίο, ενώ είχε αρχικά διάρκεια ζωής μερικών εβδομάδων, έπαιρνε διαστάσεις γιγάντιες, καθώς γινόταν viral και στο διαδίκτυο.

Aπό το υπάρχον φωτογραφικό υλικό, επιλέχθηκαν οι φωτογραφίες για τη δημιουργία του Ημερολογίου  ”Καλύτερος Μπαμπάς στον Κόσμο 2013″. Το κοινό ανταποκρίθηκε άμεσα και με ενθουσιασμό, με αποτέλεσμα τα αντίτυπα του ημερολογίου να έχουν εξαντληθεί.

Τα τεχνικά "μυστικά"!

Οι πολλαπλές και επαναλαμβανόμενες λήψεις γινόντουσαν με την κάμερα στερεωμένη σε τριπόδι. Φωτογράφιζε πρώτα τον εαυτό του, μετά την κόρη του και κατόπιν δούλευε δεκάδες ώρες στο photoshop για να βγουν αυτές οι σκηνές όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές.

Έτσι η φωτογραφία που φαίνεται σαν απεικόνιση μιας στιγμής, απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Και φυσικά δεν εξέθεσε την κόρη σε κανενός είδος κινδύνου από τους εικονιζόμενους.

Η ιδέα!  

Σκοπός του, ήταν να καταφέρει να απεικονίσει παραστατικά ότι το να είσαι γονιός μπορεί να γίνει μια ¨δουλειά¨ άκρως επικίνδυνη και για τις δυο πλευρές. Η άγνοια, η αμέλεια, η υπερβολική σιγουριά ή ημιμάθεια μπορούν να αποβούν καταστροφικές.

Ο χαρακτήρας που υποδύεται είναι μια παρωδία ενός πατέρα αφηρημένου, εγωκεντρικού και αφοσιωμένου στις δουλειές του. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η φωτογραφία είναι ο δικός του τρόπος αντιμετώπισης των χειρότερων φόβων και ανασφαλειών του.

Αποστολή εξετελέσθη. Κλείνει το μάτι και σε άλλους νέους μπαμπάδες που έχουν τις δικές τους νευρώσεις και φόβους και τους προτείνει ως τρόπο να τις ξεπεράσουν τη δημιουργική διέξοδο του αστείου, του γέλιου και της επικοινωνίας, τόσο με τα παιδιά τους όσο και τις γυναίκες τους. 

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014 16:08
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Παρακαλώ, γράψτε τον παρακάτω αριθμό ασφαλείας:
4507