Created jtemplate joomla templates

 
 
Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2014 15:52

Εθελοντικός "Δεσμός" για τα παιδιά που μας χρειάζονται!

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
|| || ||
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, γιατί πολλές φορές, εξαιτίας της δουλειάς μου, μου δόθηκε και μου δίνεται η ευκαιρία ν' ασχοληθώ, να μιλήσω και να γράψω για τον εθελοντισμό. Για δράσεις που δεν περιμένουν κάτι ως αντάλλαγμα ή... ίσως και να περιμένουν. Κάτι όμως απλό. Ένα ευχαριστώ κι ένα χαμόγελο.
 
Χθες, Τετάρτη, ο Βύρων είχε μάθημα σ' ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης που τον έγραψα φέτος. Σας έχω ξαναμιλήσει γι αυτό, με αφορμή τα υπέροχο "μαγειρέματά" του ως "μικρός σκούφος"! Φεύγοντας, είδα μια ανακοίνωση. "Συγκέντρωση τροφίμων, ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας" ή κάπως έτσι ήταν ο τίτλος, γιατί όπως πολύ σωστά έγραφαν στην ανακοίνωση, δεν είναι όλα τα παιδιά τυχερά.
 
Εννοείται πως ρώτησα κι έτσι έμαθα για τον Δεσμό, που έχει αναλάβει και τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Πρόκειται για ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, το οποίο φροντίζει ν' αξιοποιεί το πλεόνασμα προϊόντων και παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες κι εταιρείες, για την κάλυψη βασικών αναγκών, ευπαθών ομάδων και ατόμων. Ένα μέρος της δράσης του, είναι η υποστήριξη οργανισμών παιδικής πρόνοιας κι οι δράσεις για τα παιδιά.
 
Αυτό που κάνει ο Δεσμός είναι να επικοινωνεί συστηματικά με οργανισμούς, ιδρύματα και φορείς και να ενημερώνεται υπεύθυνα για τις έκτακτες αλλά και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες τους. Παράλληλα, εντοπίζει και συλλέγει και πλεονάζοντα αγαθά ιδιωτών και εταιρειών, τα οποία διαθέτει σε μικρούς και μεγάλους διαπιστευμένους οργανισμούς και συσσίτια, όπως π.χ. το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), το Ίδρυμα Γαλήνη στον Κεραμεικό, τη Στέγη Ανηλίκων της Ν. Ιωνίας και άλλους πολλούς.
 
Ενδεικτικά, ο Δεσμός συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη καθαριότητας, ρούχα, έπιπλα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, βιβλία και παιχνίδια.
 
Είδη που για άλλους περισσεύουν ή για κάποιους είναι το χέρι βοηθείας, μέσα απ' το υστέρημα τους, που θέλουν να προσφέρουν στο συνάνθρωπο. Για εμένα η λέξη εθελοντισμός, κρύβει μέσα της και τη λέξη "έλλειψη". Γιατί ο εθελοντισμός, καλύπτει ένα κενό. Ένα κενό της πολιτείας, του κράτους, των επιλογών μας, των πρέπει που έχουν γίνει "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με άδεια ταμεία" απ' την πλευρά των αρμοδίων.   
 
Η ίδια λέξη όμως, κρύβει μέσα της κι άλλες πολλές. Βοήθεια, συμπαράσταση, αλληλεγγύη, συνάνθρωπος, κουράγιο, ελπίδα. Κι αυτές τα νικούν όλα... Γιατί όταν μαθαίνεις πως από ένα και μόνο σωματείο το 2013, 47 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 2.409 μαθητές σε ορεινές περιοχές της Β. Ελλάδας, ζεστάθηκαν μέσω του προγράμματος "Δεσμός για τα Σχολεία" με τη βοήθεια γνωστής επιχείρησης, τότε δεν μπορείς παρά να συμμετέχεις και να πεις "μπράβο"!
 
Με την ελπίδα πως ίσως μια μέρα, ο εθελοντισμός δεν θα είναι η απόλυτη ανάγκη του σήμερα μιας Ελλάδας που ψάχνει διέξοδο, αλλά η επιλογή απλών ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στο συνάνθρωπο...
 
 
*Από την ίδρυσή του, τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ο Δεσμός έχει προσφέρει σ' ένα ολοένα και αυξανόμενο δίκτυο 258 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας στην Ελλάδα, βοηθώντας συνολικά πάνω από 100.000 επωφελούμενους χάρη στην προσφορά περισσότερων από 100 εταιρειών και εκατοντάδων ιδιωτών. Για περισσότερες πληροφορίες, είτε χρειάζεστε, είτε θέλετε να προσφέρετε βοήθεια, επισκεφθείτε το http://desmos.org/
τηλ. επικ: +30 210 811 9365
Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2014 20:53

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.