Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Ιανουάριος 2014 09:26

"Τα κοινωνικά ιατρεία προσφέρουν εκτός από βοήθεια κι ελπίδα!"

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
| | Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net|

Iατρικά διαδραστικά σεμινάρια στους ναούς της πόλης μας με σκοπό τη συλλογή φαρμάκων για τα 3 κοινωνικά ιατρεία, ξεκίνησε η Πρωτοβουλία Επιστημόνων Υγείας και Παιδείας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου. Πολίτες που ανταποκρίνονται κι εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τον καιρό της κρίσης. 

Τα 3 Κοινωνικά ιατρεία λειτουργούν καθημερινά για άπορους και ανασφάλιστους στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου με 25 εθελοντές ιατρούς που προσφέρουν αφιλοκερδώς με μεγάλη φροντίδα και αγάπη τις υπηρεσίες τους.(τηλ επικ. 2105061595).

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου λειτουργεί το ιατρείο για άτομα με αναπηρία γι αυτούς που η πολιτεία μας έχει ξεχάσει κι αδικήσει, αλλά συνάμα είναι οι ήρωες μιας σκληρής πραγματικότητας. (τηλ. 2105712705).

Τέλος στον Ιερό Ναό του Παλαιού Ταξιάρχη λειτουργεί το κοινωνικό οδοντιατρικό τμήμα για πρωτοβάθμιο έλεγχο.(τηλ. 2105712325) 

Το πρώτο ιατρικό σεμινάριο

Στο πρώτο ιατρικό σεμινάριο, στις 15 Δεκέμβρη που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιεροθέου, το θέμα ήταν «η υπέρταση και η κατάθλιψη ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.» 

Αυτό που είδα, με ιδιαίτερη χαρά, είναι πως οι συμπολίτες μας, άτομα κάθε ηλικίας ήρθαν για να προσφέρουν φάρμακα κι έδειξαν ότι οι πρωτοβουλίες εθελοντισμού και αλληλεγγύης δεν έχουν σύνορα αλλά έχουν πατρίδα την ανθρωπιά! Μάλιστα, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε την μεγάλη σημασία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Αυτό που πιστεύω εγώ, είναι πως όλοι μας, πρέπει να δείξουμε έμπρακτα ότι τα λόγια μας έχουν ηθική υπόσταση κι οι πράξεις μας είναι αγνές κι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών. Εμείς οι ίδιοι, θα είμαστε αυτοί που θα πρέπει να σταθούμε δίπλα σε κάθε άνεργο και ανασφάλιστο συμπολίτη μας, ώστε με την κοινωνική αλληλεγγύη να ξεπεράσει τα εμπόδια της ζωής και να σταθεί πάλι δυνατός και δημιουργικός στην πορεία της ζωής του. 

Κάτι ακόμα σημαντικό; Ο δωρεάν πρωτοβάθμιος οδοντιατρικός έλεγχος και πρόληψη στοματικής υγιεινής από τον χειρουργό οδοντίατρο Πάνο Αναστασιάδη, που έγινε στα πλαίσια της αλληλεγγύης την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 11.30 πμ, στον Ιερό Ναό του Άγιου Ιεροθέου.

 

γράφει ο Γιώργος Βαθιώτης, καθηγητής MSc, επιστημονικός συντονιστής της πρωτοβουλίας Υγείας και Παιδείας για το Περιστέρι και συνεργάτης του 4yourfamily.gr

Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 21 Ιανουάριος 2014 11:00