Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2014 23:45

"Λευκή εβδομάδα στα σχολεία! Επιτέλους, γίναμε Ελβετοί!"

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Λευκή εβδομάδα στα σχολεία! Επιτέλους, γίναμε Ελβετοί!" Image courtesy of imagerymajestic at FreeDigitalPhotos.net

Όταν διάβασα τον τίτλο "λευκή εβδομάδα" στα σχολεία, δύο πράγματα ήρθαν στο μυαλό μου. Ή ότι έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση η μετεωρολογική υπηρεσία που προειδοποιεί για χιονιά ή ότι ετοιμάζεται κάποιο χάπενινγκ στα σχολεία. Όμως έπεσα έξω !

Πρόκειται για μία ρεαλιστική, μία βαθυστόχαστη ιδέα, μία καταπληκτική ιδέα, που πρότειναν οι ξενοδόχοι και σκέφτεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση. Μετά την Καθαρά Δευτέρα, να κλείσουν τα σχολεία για μία εβδομάδα για να πάνε χειμερινές διακοπές οι γονείς με τα παιδιά τους !

Είναι πραγματικά αυτό που όλοι οι γονείς περιμέναμε στην Ελλάδα ! Απλά δεν βρίσκαμε τον χρόνο, να πάμε δηλαδή μία εβδομάδα βρε αδελφέ, να κάνουμε σκι με τα παιδιά μας σε κάποιο σαλέ, σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο. Και τώρα επιτέλους μας δόθηκε η δυνατότητα να το ζήσουμε! Μόνο αν γίνεται να το κάναμε δύο "λευκές εβδομάδες" στα σχολεία, για να προλάβουμε να πάμε σε δύο ή και τρεις χειμερινούς προορισμούς !

Και για να σοβαρευτούμε λίγο, που νομίζουν ότι απευθύνονται, σε Ελβετούς για να μην πω σε Εσκιμώους ; Μήπως, λέω μήπως, οι περισσότεροι Έλληνες γονείς δεν έχουν χρήματα να βγάλουν τον μήνα και προφανώς δεν περισσεύουν χρήματα για να πάνε χειμερινή εκδρομή για σκι ; Μήπως τελικά θα μείνουν σπίτι και οι γονείς δεν θα έχουν ποιον να τους κρατήσει τα παιδιά και πιθανότατα θα πληρώσουν τελικά νταντά από το υστέρημα τους για την καταπληκτική ιδέα ;

Μήπως θα χάσουν τζάμπα μία εβδομάδα μάθημα τα παιδιά μας; Γι αυτό λέω εγώ, τώρα, μήπως αντί για "λευκή εβδομάδα" στα σχολεία, δεν καθιερώνουν "λευκό εξάμηνο" στις εφορίες, μπας και λέω εγώ τώρα, μας μείνει κανένα ευρώ απ' τα χαράτσια, για να καταφέρουμε να πάμε μία εβδομάδα διακοπές το καλοκαίρι με την οικογένεια ;

 

Τα είπα και ξαλάφρωσα! Άντε γεια και καλό σκι... Ο μπαμπάς του Μάριου και της Άννας, που οχι, δεν θα πάει μια εβδομάδα διακοπές και ναι, δεν θα ξέρει που ν' αφήσει τα παιδιά του!                                            

 

Image courtesy of imagerymajestic at FreeDigitalPhotos.net               

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2014 00:22