Created jtemplate joomla templates

 
 
Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2013 11:55

Σοκαρίστηκα με το σχολικό που πέρασε με κόκκινο μπροστά μου!

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σοκαρίστηκα με το σχολικό που πέρασε με κόκκινο μπροστά μου! Image courtesy of Arvind Balaraman at FreeDigitalPhotos.net

Ήταν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί. Το φανάρι στη λεωφόρο Μαραθώνος είχε ανάψει κόκκινο, έκοψα ταχύτητα για να σταματήσω, όταν ξαφνικά είδα από τον καθρέπτη του αυτοκινήτου μου να γκαζώνει και να με προσπερνά ένα όχημα. Το σοκαριστικό δεν ήταν μόνο ότι παραλίγο να προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα αφού πέρασε με κόκκινο, αλλά το όχημα ήταν ένα σχολικό λεωφορείο που μετέφερε, υποτίθεται, με ασφάλεια παιδιά παιδικού σταθμού στο σχολείο τους!

Ήθελα να κυνηγήσω τον ασυνείδητο -να τον χαρακτηρίσω έτσι επιεικώς- οδηγό και να τον σταματήσω, αλλά όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβα ούτε καν να δω σε ποιο ιδιωτικό σταθμό εργαζόταν.

Σκεφτόμουν το δικό μου το παιδί και με θυμό αναρωτιέμαι οι συγκεκριμένοι γονείς οι οποίοι πληρώνουν τόσα χρήματα απ' αυτά που δεν τους περισσεύουν καν μέσα στην κρίση, για να μεταφέρουν με ασφάλεια τα παιδιά τους στο σχολείο, γνωρίζουν ότι εμπιστεύονται έναν εγκληματία οδηγό, ο οποίος προφανώς δεν θα πέρασε πρώτη φορά με κόκκινο;

Άραγε το σχολείο γνωρίζει ποιον οδηγό έχει προσλάβει; Όπως διαπίστωσα μάλιστα το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, αφού αρκετοί φίλοι - γονείς με τους οποίους το συζήτησα μου είπαν, ότι είχαν δει μπροστά στα μάτια τους παρόμοια περιστατικά με οδηγούς σχολικών που παραβιάζουν κόκκινα φανάρια, stop και να τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα. Για να μην αναφέρω την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκονται πολλά σχολικά λεωφορεία, με φθαρμένα λάστιχα, χωρίς ζώνες ασφαλείας αλλά και οδηγούς μεγάλους σε ηλικία που βρίσκονται στο τιμόνι χωρίς την απαραίτητη ξεκούραση, χωρίς πολλές φορές ούτε καν άδεια οδήγησης!

Πριν από λίγες ημέρες διάβασα τα στοιχεία της τροχαίας που έκανε έλεγχο σε σχολικά λεωφορεία σε όλη τη χώρα και όπως θα δείτε κι εσείςε πολλά παιδιά καθημερινά παίζουν την ασφάλεια τους "κορώνα - γράμματα", αφού μεταφέρονται από ακατάλληλους οδηγούς σε ακατάλληλα σχολικά λεωφορεία.    

Έχουμε και λέμε λοιπόν...Τι διάβασα...

"Απ' την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του 2013, ελέγχθηκαν συνολικά 6.730 σχολικά λεωφορεία, ενώ βεβαιώθηκαν 343 παραβάσεις αντίστοιχα. Οι κυριότερες αφορούν στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, τον ταχογράφο, την έλλειψη των προβλεπόμενων μέσων-ειδών και τη στέρηση άδειας οδήγησης.

Αναλυτικότερα η τροχαία βεβαίωσε τις εξής παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία :  

 •  Σχετικά με τον ταχογράφο 37
 •  Παραβίαση ορίου ταχύτητας 20 (!!!)
 •  Βιβλίο ρεπό 19 (κοινώς...δεν ξεκουράζονται)
 •  Έλλειψη φαρμακείου 16 (!!!)
 •  Έλλειψη πυροσβεστήρα 14  (αχρείαστος σου λέει να είναι)
 •  Στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης 13 (!!!)
 •  Μη χρήση ζωνών ασφαλείας 11 (τί τις έχουν;)
 •  Φθαρμένα ελαστικά 8 (φαντάζομαι!)
 •  Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου 6
 •  Μη αναγραφή ορίων ταχύτητας 3
 •  Έλλειψη συνοδού 3 (δηλαδή ποιός τα προσέχει;)
 •  Μεταφορά υπεράριθμων μαθητών 2
 •  Έλλειψη ζωνών ασφαλείας 1 
 •  Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 1 (δεν νομίζω να είναι αυτό που είδα!)
 •  Παραβίαση σημάνσεων 1
 •  Λοιπές τροχονομικές παραβάσεις 188 (!!!)


Τα στοιχεία δείχνουν μία εικόνα που μου προκαλεί τουλάχιστον ανησυχία. Μία εικόνα που απαιτεί εγρήγορση και όχι απάθεια. Άρα λοιπόν ΕΛΕΓΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ σας το σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά σας και ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ για να έχετε προσωπική άποψη γι αυτόν. Άλλωστε αφορά τα παιδιά μας, άρα ακόμη και η υπερβολή όταν πρόκειται για την ασφάλεια τους, είναι απολύτως δικαιολογημένη!      

Και να σας πω την αλήθεια, προτιμώ μ' αυτά που βλέπω και διαβάζω, να με πουν υπερβολικό! 

 

Image courtesy of Arvind Balaraman at FreeDigitalPhotos.net

 

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 11:30

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.