Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Μάρτιος 2015 10:55

5 "μυστικά" επιτυχίας, για μη χωρίσετε ποτέ!

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
5 "μυστικά" επιτυχίας, για μη χωρίσετε ποτέ! Image courtesy of khunaspix at FreeDigitalPhotos.net

Τελικά υπάρχει μυστικό επιτυχίας για ένα γάμο; Παρακολουθείς ζευγάρια που έχουν μείνει μαζί...μια ολόκληρη ζωή και λες: "Ναι. Έχουν βρει αυτό το μυστικό και τα κατάφεραν!" Είναι όμως έτσι; Γιατί ποιός σου λέει πως τα ζευγάρια αυτά, όταν έκλεινε η πόρτα του σπιτιού τους, ήταν και ευτυχισμένα; Επικοινωνούσαν; Είχαν κοινούς στόχους και όνειρα; Συναντήσαμε στο ingossip.gr, 5 "μυστικά" για ένα γάμο με διάρκεια. Για εμάς είναι περισσότερο "μυστικά" γι αυτόν τον επιτυχημένο, ευτυχισμένο γάμο που λέγαμε..Εσείς τί λέτε; Έχετε καμιά πρόταση παραπάνω;

 

Μη θεωρείτε Δεδομένο ο Ένας τον Άλλο

Αν θεωρείτε ότι ο/η σύντροφός σας είναι δεδομένος/η επειδή πιστεύετε  ότι θα είναι για πάντα δίπλα σας, κάνετε μεγάλο λάθος!  Τις καλές σχέσεις τις καλλιεργούμε, δε λειτουργούν με αυτόματο πιλότο!  Βάλτε μια δόση: - Ευγένειας -  Συμπόνιας -  Κατανόησης -  Υποστήριξης -  Σεβασμού -  Επιβεβαίωσης   απέναντι στον άλλον. Είστε συντονισμένοι στο πώς αισθάνεται και στο τι σκέφτεται, τι απασχολεί το έταιρον σας ήμισυ; Ξέρετε να ακούτε, να μην διακόπτετε, να λέτε ‘σ’ αγαπώ’ και ‘σε ευχαριστώ’ και να δείχνετε την αγάπη σας.  

Δουλέψτε Μαζί για να Βελτιώσετε τη Σεξουαλική σας Ζωή

Αν δε θέλετε να καταλήξετε σαν έναν από τους ‘γάμους χωρίς σεξ’  των στατιστικών, μην βάζετε τη σεξουαλική σας ζωή στο τέλος των προτεραιοτήτων σας. Θυμίστε στους εαυτούς σας τις πρώτες στιγμές που συναντηθήκατε και την πρώτη επιθυμία που νιώσατε ο ένας για τον άλλο. Αφήστε ρομαντικά σημειώματα ο ένας στον άλλο. Φλερτάρετε μεταξύ σας. Αναζητήστε χρόνο μεταξύ σας σε συστηματική βάση. Διώξτε την τηλεόραση έξω από την κρεβατοκάμαρα. Δείχνοντας στον άλλο πόσο πολύ αγαπάτε και ενδιαφέρεστε ο ένας για τον άλλο οδηγεί συχνά σε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.  

Συμφωνείστε να Μοιράζεστε της Δουλειές του Σπιτιού  

Αν θέλετε ειρήνη, αρμονία και ένα καθαρό, οργανωμένο σπίτι, τότε πρέπει οι δυο σας να δουλέψετε μαζί ώστε να εξασφαλίσετε  ότι τα οικονομικά έξοδα, οι αγορές, το καθάρισμα, το μαγείρεμα, η φροντίδα των παιδιών, οι μεταφορές κτλ, είναι ευθύνες που αφορούν και τους δύο. Η ακαταστασία στο σπίτι μπορεί να δημιουργήσει άγχος και για τους δύο, άρα συζητήστε πώς μπορείτε να την περιορίσετε στο ελάχιστο.  

Μιλήστε για τα Οικονομικά

Όταν έχετε λεφτά, μπορεί να προκύψει πρόβλημα μεταξύ σας αν δεν έχετε συζητήσει σχετικά με την αποταμίευση και το ξόδεμα των χρημάτων. Αν ο προϋπολογισμός σας είναι σφιχτός, τα λεφτά μπορεί να προκαλέσουν άγχος και διχόνοια, καθώς θα έχετε να αντιμετωπίσετε λογαριασμούς και άγχη. Συζητήστε τα οικονομικά σας ώστε να είστε και οι δύο στο ίδιο μήκος κύματος.  

Απλοποιήστε τις Ζωές Σας

Σκεφτείτε των αριθμό των ωρών που δουλεύει ο καθένας, το ποσοστό του χρόνου που ξοδεύετε στα χόμπι ή στο συγύρισμα του σπιτιού και στο χρόνο που θέλετε να αφιερώσετε στους φίλους ή στην ευρύτερη οικογένεια αλλά σκεφτείτε και πόσο χρόνο έχετε οι δυο σας ως ζευγάρι. Επαναπροσδιορίστε πώς ο καθένας σας ξοδεύει το χρόνο του και αναλογιστείτε πώς να απλοποιήσετε τις ζωές σας, είτε είστε νιόπαντροι, με παιδιά, ή απλά συζείτε. Αν δουλεύετε πολλές ώρες, είστε πολυάσχολοι ή πολύ κουρασμένοι, βάζετε το γάμο σας σε κίνδυνο. Το να βρείτε χρόνο ο ένας για τον άλλον –ποιοτικά και ποσοτικά- είναι ένα από τα κλειδιά της καλής σχέσης.

 

Image courtesy of khunaspix at FreeDigitalPhotos.net

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 24 Μάρτιος 2015 12:31