Created jtemplate joomla templates

 
 
Παρασκευή, 06 Φεβρουάριος 2015 19:07

Εσείς το ξέρατε πως υπάρχει σχολή για κληρονόμους, για τη διατήρηση της περιουσίας τους;

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εσείς το ξέρατε πως υπάρχει σχολή για κληρονόμους, για τη διατήρηση της περιουσίας τους; Image courtesy of nirots at FreeDigitalPhotos.net

Ας υποθέσουμε ότι προέρχεστε από πλούσια επιχειρηματική οικογένεια και είστε σε ηλικία διαδοχής του επικεφαλής. Πώς θα διαχειριστείτε την δουλειά, τους πελάτες μα πάνω απ όλα την περιουσία σας;  Ο κύριος Πίτερ Λιτς είναι ο άνθρωπός σας. Και αφού η ζωή σάς τα έφερε με πολλά λεφτά, ένα σπίτι σε κάθε μεγάλη πρωτεύουσα, ένα σούπερ γιοτ, τη δική σας ποδοσφαιρική ομάδα και έναν στρατό για την προσωπική σας ασφάλεια, η «σχολή για κληρονόμους» φροντίζει για σας!

Εδώ και 30 χρόνια ο κύριος Λιτς με τους συνεργάτες του, περιφρουρεί τις περιουσίες μεγάλων επιχειρηματιών από τη στιγμή που αυτές θα περάσουν στους απογόνους τους. Σύμφωνα με έρευνες, μόλις το ένα τρίτο των πλουσίων εμπιστεύεται τα παιδιά του και μόνο 12% των οικογενειακών επιχειρήσεων καταφέρνει να επιβιώσει περνώντας στη δεύτερη γενιά. Ο Πίτερ Λιτς κάνει  χρυσές δουλειές με έδρα το Λονδίνο και πελάτες στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Παρά το γεγονός ότι το αντικείμενό της εταιρίας απαιτεί απόλυτη εχεμύθεια, ο Λιτς δέχτηκε να αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά του επαγγέλματός του.

Όταν εκείνος κι οι συνεργάτες του ξεκινούν τη συνεργασία τους με μια οικογένεια, παίρνουν συνεντεύξεις προκειμένου να εξακριβώσουν ποιες είναι οι φιλοδοξίες του καθενός, αφού ο κίνδυνος που ελλοχεύει στη μεταβίβαση μιας μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης στην επόμενη γενιά είναι οι αλληλοσυγκρουόμενες ιδέες για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί. Ο Λιτς εκτός από τις λογιστικές του ικανότητες είναι εν μέρει και ψυχοθεραπευτής. Στη συνάντηση αυτή καταγράφονται οι απόψεις όλων, σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με την επιχείρηση ή με τη διαχείριση της περιουσίας.

Οι πλούσιοι φοβούνται πως οι απόγονοί τους θα σπαταλήσουν τα περιουσιακά στοιχεία που κληρονόμησαν ή θα ξεπουλήσουν τα πάντα απερίσκεπτα, γι' αυτό και μια από τις βασικές στρατηγικές του είναι να εμφυσήσει σεβασμό στις νεότερες γενιές για την ιστορία της οικογένειας και τη δυσκολία με την οποία αποκτήθηκε ο πλούτος της. Οπου κρίνεται απαραίτητο, επιστρατεύεται η βοήθεια ψυχολόγων, οι οποίοι αναλαμβάνουν την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας, ενώ η «σχολή κληρονόμων» έχει προβλέψει και για την πρακτική τους εκπαίδευση με σεμινάρια. Γιατί η διατήρηση του πλούτου απαιτεί μεν σκληρή δουλειά, εξαρτάται δε σε μεγάλο βαθμό και από τη σωστή διαπαιδαγώγηση.

 

γράφει ο Τάσος Τεργιάκης, δημοσιογράφος και συνεργάτης του www.4yourfamily.gr/

Τον βρίσκετε και στο  diasimesistories.blogspot.gr/

Image courtesy of nirots at FreeDigitalPhotos.net

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 07 Φεβρουάριος 2015 14:28

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.