Created jtemplate joomla templates

 
 
Αθηνά Κάκου

Αθηνά Κάκου

Είμαι η Αθηνά, εκπαιδευτικός και δημιουργός του Craftaholic  (www.craftaholic.gr). Σπούδασα Παιδαγωγική στο ΠΤΔΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νικης από όπου αποφοίτησα το 2013.

Ζω στο μικρό Άργος Ορεστικό, δίπλα στην Καστοριά, μαζί με το Δημήτρη και το σκύλο μας, τον Μπούλη.

Η αγάπη μου για τη χειροτεχνία και τη ραπτική με οδήγησαν να φτιάξω το προσωπικό μου blog, το Craftaholic, το καλοκαίρι του 2012. Αυτό το μικρό μου εγχείρημα κατέληξε να γίνει η ζωή μου και η δουλειά μου, μιας και εξελίχθηκε στη δική μου επιχείρηση με χειροποίητες δημιουργίες για παιδιά και όχι μόνο!

Όμως ποτέ δεν ξεχνώ αυτό που σπούδασα και που τόσο αγαπώ, την παιδαγωγική. Γι’ αυτό μοιράζομαι με γονείς και εκπαιδευτικούς τις ιδέες μου, τις απόψεις μου και τις λίγες μέχρι τώρα εμπειρίες μου στο δεύτερο blog μου, τη Σοφή Κουκουβάγια (www.sofikoukoubagia.com).

 
Πρόσφατα Άρθρα
Πέμπτη, 12 Φεβρουάριος 2015 15:42

Μαθαίνοντας την αλφαβήτα!

Η εκμάθηση της ανάγνωσης και της γραφής είναι μία πολύ σημαντική κατάκτηση για ένα παιδί! Όταν μάλιστα γίνεται μέσα από το παιχνίδι, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα και το παιδί χαίρεται, νιώθει ικανοποίηση και μαθαίνει αβίαστα!

Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2015 21:23

"Reading is Fun!" Πώς να φτιάξετε εύκολα ένα banner για το σχολείο!

«Reading is fun»! Είναι μία πανεύκολη κατασκευή, δεν απαιτεί ούτε πολλά έξοδα ούτε και ιδιαίτερο ταλέντο. Κι αν το πάτε ένα βήμα παραπέρα και πλαστικοποιήσετε το banner θα σας κρατήσει για πάντα. Μπορείτε να διακοσμήσετε μ' αυτό την αίθουσα διδασκαλίας, τη βιβλιοθήκη, το διάδρομο ή ό,τι άλλο θέλετε.

Πέμπτη, 04 Δεκέμβριος 2014 16:50

"Μαμά, πώς γίνονται τα παιδιά;"

Πώς αντιμετωπίζουμε, λοιπόν, ένα μικρό παιδί όταν μας κάνει μια τέτοια ερώτηση; Τι απαντάμε σε έναν μικρό μαθητή μας που μας ρωτά "Κυρία, οι άντρες φιλιούνται μεταξύ τους;" Και πώς αντιδράμε όταν στην τσάντα του επτάχρονου γιου μας βρούμε ένα χαρτάκι που γράφει "Έλα να κάνουμε ΣΕΧ στο διάλειμμα"

Σάββατο, 08 Νοέμβριος 2014 20:56

Παίζοντας δημιουργικά με τα παραμύθια! Κάρτες για θεατρικό παιχνίδι!

Σκέφτηκα να φτιάξω ένα παιχνίδι βασισμένο στα παραμύθια, αφού συνειδητοποίησα οτι δεν είμαι μόνο εγώ που τα αγαπώ τόσο πολύ! Πρόκειται για ένα θεατρικό παιχνίδι βασισμένο σε δύο πολύ γνωστά παραμύθια, την Κοκκινοσκουφίτσα και τη Σταχτοπούτα. Μπορούν να το παίξουν οι δάσκαλοι στις τάξεις τους αλλά και οι γονείς στο σπίτι...

Κυριακή, 28 Σεπτέμβριος 2014 21:08

Το μαξιλάρι των δραστηριοτήτων!

Πόσες φορές την ημέρα ακούτε να σας λένε "Μαμάαααα βαριέμαι.... Δεν έχω τι να κάνω". Τι κι αν έχουν γύρω τους δεκάδες παιχνίδια, είναι φορές που δεν δείχνουν ενδιαφέρον για κανένα. Γι' αυτό και σήμερα έχω να σας προτείνω κάτι διαφορετικό, που έχει το στοιχείο της έκπληξης. Ποιο παιδί δεν αγαπά τις εκπλήξεις;;;

Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2014 08:38

Τα ζάρια των ιστοριών (Story cubes). Παιχνίδι δημιουργικής γραφής!

Και κάπως έτσι έρχομαι να σας περιγράψω τη δραστηριότητα, που την ονόμασα "Τα ζάρια των ιστοριών" ή αλλιώς "Story cubes". Πρόκειται για ζάρια με εικόνες αντί με αριθμούς. Εικόνες με τις οποίες τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν μια ιστορία. Τίποτε το φανταχτερό αλλά τόσο μα τόσο διασκεδαστικό! Ο πρώτος "παίχτης" ρίχνει το ζάρι... 

Δευτέρα, 15 Σεπτέμβριος 2014 11:35

Πως να αποβάλλετε το άγχος απ' το πρωτάκι σας!

Η Α' Δημοτικού είναι μια τάξη γεμάτη αλλαγές. Αλλαγή περιβάλλοντος, αλλαγή δασκάλου/ας, νέοι φίλοι. Αλλάζει επίσης και η ίδια η έννοια του σχολείου. Το νηπιαγωγείο ήταν ένας χώρος πιο πολύ παιχνιδιού και λιγότερο μάθησης, ή, για να το θέσω καλύτερα, η μάθηση δινόταν κυρίως μέσα από το παιχνίδι. Στο δημοτικό το παιδί καλείται να μεταβεί...